BTLS Bedra-Trbuh-Leđa-Stražnjica je program za učvršćivanje navedenih mišićnih skupina i oblikovanje tijela. U ovom programu nema koreografija osim jednostavnih kombinacija za zagrijavanje, a korištenje različitih rekvizita omogućuje zanimljive satove, izbor velikog broja vježbi i raznovrsne kombinacije. Svi koraci i vježbe su Lo Impact što znači da nema trčanja, skokova i poskoka.

Nakon jednostavnog zagrijavanja u trajanju od 15-20 minuta izvode se vježbe snage za ciljane mišićne skupine. Čvrsti mišići trupa (core, prirodni zaštitni korzet) i stražnjice preduvjet su za zdravlje kralježnice i nesmetano funkcioniranje u svakodnevnom životu kao i bavljenje zahtjevnijim tjelesnim aktivnostima.

Vježbe snage i mišićne izdržljivosti provode se koristeći samo težinu vlastitog tijela ili uz pomoć različitih rekvizita - bučica, nožnih utega, elastičnih guma, traka ili malih lopti. Sat završava vježbama istezanja i opuštanja aktiviranih mišića.

Ovaj program preporučljiv je osobama s lakšim problemima koštano-zglobnog sustava, početnicima, mladim mamama nakon poroda, seniorima i svima koji žele lijepo oblikovano tijelo.