TBC - Total Body Conditioning je aerobni program bez velikih koreografskih zahtjeva kojem je osnovni cilj - postići viši intenzitet rada na jednostavan i zabavan način prateći mogućnosti i zahtjeve grupe. Treningom se djeluje na poboljšanje aerobne i mišićne izdržljivosti, repetitivne snage, fleksibilnosti i ravnoteže. Zbog veće energetske potrošnje, uz odgovarajuću prehranu, može se djelovati i na redukciju potkožnog masnog tkiva.

Jednostavnom upotrebom raznovrsnih koraka i poskoka uz korištenje step platforme i dodatnog opterećenja (bučica ili guma) postiže se odgovarajući intenzitet vježbanja u kontinuiranoj ili intervalnoj metodi rada.

Idealan je za sve one koji se vole dobro oznojiti i napraviti zahtjevan, ali jednostavan trening, te oblikovati mišiće cijelog tijela.

Intenzitet vježbanja može se individualno prilagoditi što omogućuje istovremeno vježbanje početnicima i naprednim vježbačima. Pogodan je i za osobe koje imaju lakše probleme s koštano-zglobnim strukturama (osobe koje imaju problema s koljenima trebaju same procjeniti koliko im odgovara ovaj program).

Sat završava ciljanim vježbama snage za trbušne i leđne mišiće nakon čega slijede vježbe istezanja i relaksacije.