Fat Burning je kardio program kojem je cilj dodatno sagorijevanje masnih naslaga. Istovremeno djeluje na razvoj izdržljivosti, snage i pokretljivosti cijelog tijela. Uz jednostavne koreografije, prilagodljiv intenzitet i različite metode vježbanja možete postići dobru formu i zavidno oblikovano tijelo.

Upotrebom različitih rekvizita i načina vježbanja koje se izmjenjuju iz sata u sat omogućuje se ravnomjerno djelovanje na funkcionalne i motoričke sposobnosti kao i uravnoteženo korištenje muskulature cijelog tijela. Tempo glazbe može biti različit i varira u zavisnosti od mogućnosti grupe i cilja koji se želi postići.

Nakon kondicijskog dijela sata provode se ciljane vježbe snage kojima se djeluje na oblikovanje i čvrstoću mišića. Sat završava statičkim vježbama istezanja čime se održava elastičnost mišića, tetiva i ligamenata, te poboljšava pokretljivost svih koštano-zglobnih struktura.

Ovaj program je primjeren svima: početnicima i naprednim vježbačima. Važno je da se želite dobro oznojiti, postići dobru formu, reducirati potkožno masno tkivo i na zabavan način djelovati na svoj cjelokupni psihofizički status.