Step & Slim je aerobni trening koji uz pomoć jednostavnih koreografija i višu energetsku potrošnju pomaže u postizanju dobre kondicije i redukciji potkožnog masnog tkiva cijelog tijela. Trajanje aerobnog (kondicijskog sata) svojim produženim djelovanjem, oko 40 minuta, pomoći će u učinkovitom sagorijevanju nakupljenih masnih naslaga, a korištenje raznovrsnih vježbi snage, istezanja i stabilnosti pomoći će u razvoju i oblikovanju cjelokupne muskulature.

Za sve ljubitelje stepa koji ne vole komplicirane koreografije ovo je jednostavnija varijanta za postizanje željenih efekata treninga koji se mogu postići upotrebom ovog jednostavnog rekvizita. Uz korištenje dodatnog opterećenja i vježbi snage možete oblikovati svoje tijelo kako ste oduvijek željeli.

Step platforma omogućava postizanje višeg intenziteta treninga čime se povoljno djeluje na krvožilni sustav i učinkovito oblikovanje tijela što se može usporediti s trčanjem oko 11km/sat. Istovremeno, zbog korištenja Lo-impact koraka (bez poskoka i skokova) nema velikog opterećenja na koštano-zglobni sustav što se, s biomehaničkog stajališta, može usporediti s hodanjem brzine oko 5 km/sat.

Odgovarajući intenzitet se postiže upravo penjanjem i spuštanjem sa step platforme, a konstantna aktivacija mišića nogu, stražnjice i donjeg dijela leđa djeluje na oblikovanje upravo tih kritičnih zona ženskog tijela. Korištenjem raznovrsnih rekvizita poput bučica, elastičnih guma i loptica kao vanjskog opterećenja može se dodatno povećati intenzitet treninga i ukupna energetska potrošnja.

Ovaj program pred vas će postaviti uvijek nove izazove, a maštovitost voditelja učinit će svaki trening drugačijim.